Wat zijn de voordelen van dragen?

Als je zwanger bent zit je kindje veilig in de buik, dicht bij jou. Het raakt gewend aan je hartslag, je ademhaling, je stem en aan wie jij bent. En dan ineens na ca. negen maanden... komt je kindje terecht op de grote, lichte en spannende wereld.
Gelukkig mag je kindje de eerste dag of dagen lekker bij jou en bij papa op de borst liggen maar dan gaat het "gewone" leven voor ook mama en papa weer door.

Als je bovenstaande leest, wat denk je dan wat je kindje het fijnste zou vinden?
Juist, heel dicht bij mama of papa blijven. Met een draagdoek of draagzak heb je je kindje dicht bij je, zodat het kan blijven luisteren naar je hartslag, je ademhaling, je stem en is super dicht bij je. Voor alle kindjes is dit heerlijk! Het helpt hun de grote wereld te leren kennen, geeft geborgenheid, rust, en niet alleen, maar samen met jou!

Buikkrampjes, Reflux, huilbaby?
Je kunt aardig in paniek raken als je kindje maar blijft huilen of voeding blijft terug geven. Als je bovenstaande gelezen hebt zul je begrijpen dat dragen hiervoor een echte uitkomst kan bieden. Je kindje bij je houden is hetgeen je kindje nodig heeft op moeilijke momenten.

Nu zijn er verschillende manieren van dragen. Er zijn veel verschillende draagzakken en draagdoeken te koop. Hoe weet je nou wat jij het fijnste vindt?  
Als eerste is het belangrijk dat je draagt op de manier die jij fijn vindt. Ik help je graag de perfecte manier te vinden. Wat ik je als eerste wil aanraden is om te dragen op een ergonomische manier, dit betekent dat je kindje in de M-positie zit tijdens het dragen. Dit is de houding die je kindje automatisch heeft als je je kindje tegen je aan houdt of op je heup zet. Een heel natuurlijke houding dus. De beentjes zijn licht opgetrokken en het ruggetje is een klein beetje bol. Bij de knoop die ik je zal leren, zal deze M-positie de uitgangspositie zijn. Plus, het dragen van je kindje moet niet zwaar zijn, je moet je kindje op een fijne manier overal mee naar toe kunnen nemen. Mijn dochter is nu vier en ik draag haar nog zo vaak mogelijk, en zelfs 16 kilo is nog prima te dragen :-).